Το μέλλον είναι βιώσιμο

Το μέλλον είναι βιώσιμο

Μαρία Κανίδου

Δευτερης γενιάς επιχειρηματίας η Μαρία λειτουργεί μια διεθνή βιομηχανία παραγωγής πλαστικών οικιακών σκευών με προσανατολισμό στην καινοτομία και κυκλική οικονομία. Βασική μέριμνα είναι η αξιοποίηση των by products.Σήμερα η Μαρία ζεί σε ένα από τα βορειότερα άκρα της Ελλάδας στην Νέα Βύσσα και λειτουργεί μια επιχείρηση με εκατομμυρίων ευρώ η οποία έχει στόχο να αλλάξει τη χρήση πλαστικού στον κόσμο.
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down

Δείτε το επεισόδιο

Διαθέσιμο μετά την Πρεμιέρα

Guest expert

Μαρίκα Λάμπρου

Ιδρύτρια και CEO CEL (Compassionate Entrepreneurial Leadership), Σύμβουλος Επιχειρήσεων,
Mέλος ΔΣ των εταιρειών ΔΕΠΑ, Entersoft & Focus Bari, Συγγραφέας: «Μυστικά Επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή», Program leader του Family Business Management program στο Athens International College (AIC)

Η Μαρίκα Λάμπρου είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας του βιβλίου «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή». Σήμερα είναι μέλος ΔΣ των εταιρειών ΔΕΠΑ, Entersoft & Focus Bari. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχημένης στελεχικής εμπειρίας σε σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (BSH, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys, ΚΑΥΚΑΣ), τα τελευταία 15 χρόνια σε θέσεις Γενικής Διευθύντριας και CEO. Έχει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Είναι μέλος του WCD (Women Corporate Directors) Foundation, του NED Club (Σωματείο μη Εκτελεστικών μελών ΔΣ), mentor της Endeavor και του WoT (Women on Top), και μέλος δύο Συμβουλευτικών Επιτροπών του ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Μέχρι τον Φεβρουάριο  2021 ήταν Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων) και μέλος της Επιτροπής Γυναικών του Ελληνο-Aμερικανικού επιμελητηρίου. Πρόσφατα ανέλαβε τον ρόλο της Program Leader στο πρόγραμμα Family Business Management του Athens International College.

Όντας αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση και της υγιούς επιχειρηματικότητας, έχει ιδρύσει και διευθύνει τη συμβουλευτική εταιρεία CEL* (Compassionate Entrepreneurial Leadership).

Περισσότερες πληροφορίες στο Linkedin profile της: https://www.linkedin.com/in/maricalabrou/

 

Credits

Συντονίστρια
Ελένη Σιαπικούδη

Προσκεκλημένη
Μαρία Κανίδου

Guest expert
Μαρίκα Λάμπρου

Χώρος Συνέντευξης
Εργοστάσιο Κύκλωψ, Light Hub

Παραγωγή
MindSpark +
DCN
Friendrich-Naumann-Stiftung