Μια ζωή εμπνευσμένη από το design

  • Design
  • Αλεξανδρούπολη

Μια ζωή εμπνευσμένη από το design

Χρύσα Αργυρακάκη

Η Χρύσα Αργυρακάκη ζεί στην Αλεξανδρούπολη και έχει δημιουργήσει επιχειρήσεις με ιδιαίτερη σχεδιαστική άποψη. Τα εγχειρήματα της έχουν πάρει δεκάδες βραβεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down

Δείτε το επεισόδιο

Guest Expert

Δημήτρης Σκουρογιάννης

Expert in Multidisciplinary Design Innovation

Ο Δημήτρης Σκουρογιάννης  δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στους τομείς της Συμβουλευτικής Σχεδιασμού & Στρατηγικής Καινοτομίας για εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη διαρκή προσπάθειά του να αναδείξει καλύτερα τις προοπτικές και τις επιλογές του ευρύτερου χώρου του design, τη δυναμική του εξέλιξη και την ικανότητά του για την οικοδόμηση ισχυρού κοινωνικού αντίκτυπου, ο Δημήτρης έχει επιμεληθεί μια σειρά από συνέδρια και εκθέσεις, έχει συμμετάσχει σε ειδικές επιτροπές και έχει οργανώσει πολλές εκπαιδευτικές δράσεις. Έχει επίσης διατελέσει εκδότης του βραβευμένου διεθνούς περιοδικού “Multidisciplinary Design”, ίδρυσε και υπήρξε επικεφαλής επί 22 χρόνια του πρώτουΤμήματος Σχεδιασμού Προϊόντων (BA Hons), στο ΑΚΤΟ Art & Design College, σε συνεργασία με το Middlesex University (UK). Μέχρι το 2016 διετέλεσε Διευθυντής του Δικτύου Πολιτιστικού Merchandising του Μουσείου Μπενάκη & επίσης Διευθυντής του Νηματουργείου ΜΕΝΤΗΣ – Κέντρο Διατήρησης Παραδοσιακών Τεχνικών Κλωστοϋφαντουργίας, στην Αθήνα. Ο Δημήτρης είναι ιδρυτής και διευθυντής του έργου The PERIPLUS, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που διερευνά τις δυνατότητες της δημιουργικότητας, σε συνεργασία με ένα ευρύ διεθνές δίκτυο διαφόρων πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων.

Credits

Συντονίστρια
Ελένη Σιαπικούδη

Προσκεκλημένη
Αργυρακάκη Χρύσα

Guest expert 
Δημήτρης Σκουρογιάννης

Χώρος Συνέντευξης
Sali Boutique Hotel

Παραγωγή
MindSpark +
DCN

Με την υποστήριξη του ιδρύματος Friendrich-Naumann-Stiftung