Η διαδρομή της επιμονής

Η Διαδρομή της Επιμονής 

Μαρία Μπόζογλου - Ιδρυτρια ILT Logistics

Η Μαρία Μπόζογλου, μια γυναίκα με αρχές και όραμα, ξεκίνησε το επιχειρηματικό της ταξίδι από το Καλοχώρι, στοίχημα της να διαμορφώσει τον τομέα των διεθνών μεταφορών. Έπειτα από μια σημαντική επαγγελματική περίοδο στην Ιταλία, όπου εργάστηκε για κορυφαίες μεταφορικές εταιρείες, η Μαρία επέστρεψε το 1991 στην Ελλάδα. Εκείνη την εποχή, η επαναπατρισμένη επιχειρηματίας αντιμετώπισε τις προκλήσεις ενός ακόμη συντηρητικού κοινωνικού πλαισίου, αλλά δεν δίστασε να ιδρύσει την προσωπική της εταιρεία σε έναν κλάδο που παραδοσιακά κυριαρχούσαν οι άνδρες.
Η Μαρία Μπόζογλου απέδειξε ότι η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά μπορούν να υπερνικήσουν κάθε εμπόδιο, κερδίζοντας τον σεβασμό από οδηγούς φορτηγών και επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι παραδέχονται πως «αν κάποιος μπορεί να επιτύχει, αυτή είναι η Μαρία». Τριάντα χρόνια μετά την έναρξή της, η εταιρεία της συνεχίζει να ανθεί, συνδέοντας την Ελλάδα με πάνω από δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες και διαθέτοντας ένα στόλο που αποτελείται από περισσότερα από πενήντα φορτηγά, παραμένοντας στους ευρωπαϊκούς δρόμους κάθε εβδομάδα.
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down

Δείτε το επεισόδιο

Διαθέσιμο μετα την τηλεοπτική πρεμιέρα

Guest expert

Γιώργος Ατσαλάκης

Αναπλ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης

O Γιώργος Σ. Ατσαλάκης είναι Οικονομολόγος, Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην Πρόβλεψη χρηματιστηριακών τίτλων και είναι μέλος υπεύθυνος του εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης. Είναι συγγραφέας πάνω από 100 επιστημονικών εργασιών που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή συνέδρια κ.λπ. Έχει γράψει πολλές δεκάδες άρθρα για την οικονομία, την οικονομική κρίση και την οικονομική ανάπτυξη τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες όπως η Καθημερινή, Το Βήμα, Τα Νέα, η Ναυτεμπορική, σε περιοδικά όπως το Geopolitics, το Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ, το Δελτίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και σε διάφορα ενημερωτικές ιστοσελίδες. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις για τα θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση και την οικονομική ανάπτυξη, τις νέες τεχνολογίες κ.λπ. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Τεχνικές χρηματιστηριακών προβλέψεων, Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2008 και Απλές Λογικές Αναδιάταξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων, Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2013.

Credits

Συντονίστρια
Ελένη Σιαπικούδη

Προσκεκλημένη
Μαρία Μπόζογλου

Guest expert 
Γιώργος Ατσαλάκης

Χώρος Συνέντευξης
ILT Logistics, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Παραγωγή
MindSpark +
DCN
Friendrich-Naumann-Stiftung